Jumping Fitness

Wat maakt JUMPING FITNESS zo uniek?

Effectieve calorieverbranding

Tijdens een Jumping Fitness work-out zijn er meer dan 400 spieren aan het werk, veel meer dan bij vergelijkbare duursporten. Jumping Fitness is duidelijk effectiever dan joggen voor het lichaam en bovendien ontlast het ook nog de gewrichten.

Efficiënte training

Buik, benen, billen – Jumping Fitness versterkt je hele lichaam. Gelijktijdig verbeteren de dynamische oefeningen het uithoudingsvermogen en deze bewegingen helpen rugproblemen te voorkomen.

Perfect tegen stress

Heb jij veel last van stress? Dan is deze manier van sporten perfect voor jou, want Jumping Fitness maakt je gelukkig. Tijdens de work-out komt namelijk endorfine vrij! Waarom dat zo is? Omdat Jumping Fitness een intensieve training op energieke muziek biedt en gelijktijdig een geweldige teamgeest creëert.

Geschikt voor iedereen

Gewicht, leeftijd of trainingsniveau zijn niet relevant voor Jumping Finess. Het belangrijkste is dat je plezier wilt hebben! Sprongen en technieken zijn gemakkelijk te leren en garanderen zelfs beginners snelle succeservaringen. Dit maakt dat iedereen aan de les mee kan doen op zijn of haar eigen niveau.

De voordelen van  JUMPING FITNESS

Trampoline trainingen zijn niet alleen leuk, ze zijn ook goed voor de gezondheid! Medische specialisten zetten Jumping Fitness steeds vaker actief in ter preventive van allerlei kwalen die betrekking hebben tot lichamelijke conditie, geestelijke gesteldheid en gewricht- of evenwichtsproblemen.

1. Blijf in balans

De vering van de trampoline helpt bij een correctie van je houding. Het op-en-neer bewegen is een goede manier voor het opbouwen van een gezonde en sterke rug. De rugspieren worden getraind door de snelle wisselingen in aanspannen en ontspannen van de tussenwervelschijven.

Trampoline springen bevordert de stabiliteit van je core, het centrum van je lichaam. Door het bewaren van je balans ontwikkel je een betere lichaamsbeheersing en coördinatie.

2. Verbeter je conditie

Een Jumping Fitness training is een intervaltraining. Je bent meerdere keren per les een korte periode zeer intensief bezig. De oefeningen worden afgewisseld met korte perioden van rust en herstel. De intervaltraining verhoogt je hartslag. De training is voor iedereen goed vol te houden doordat je gewrichten nauwelijks worden belast. Dit samen resulteert in een snel verbeterende conditie.

3. Ontdek en versterk je kracht

Zonder dat je er bewust mee bezig bent gebruik je alle spieren in je lichaam. De oefeningen hebben lage impact op je gewrichten en zijn daarom goed vol te houden. Dit geeft je spieren de mogelijkheid en ruimte om zichzelf te leren kennen en te versterken.

4. Verbeter je lenigheid

Jumping Fitness oefeningen zijn uit te voeren op verschillende niveaus. Het verhogen van de intensiteit is helemaal persoonlijk. Je komt zo ver als dat jouw lichaam aangeeft. Voor iedereen werken de oefeningen in het voordeel van de lenigheid. Trek je knieën net iets hoger op tijdens de oefening en ontdek het zelf!

5. Zorg voor ontspanning

Tussen de oefeningen door zijn er korte rustmomenten waarin je spieren kunnen herstellen. Het einde van iedere les bestaat uit een ‘cooling down’. Met een aantal gecontroleerde en lage intensiteit oefeningen komen je spieren stapsgewijs tot rust. De intensieve intervaltraining en de cooling down zorgen voor ultieme ontspanning en een goede nachtrust.

6. Houd je gewicht onder controle

Het herhaaldelijk springen en oefenen zorgt voor een vergroot uithoudingsvermogen. Het schakelen tussen de zwaartekracht en gewichtloosheid verbetert de interactie tussen de twee hersenhelften. Hierdoor komt het immuunsysteem ‘in beweging’ en wordt versterkt. Dit resulteert in een gestimuleerde stofwisseling. Een goede stofwisseling is de basis voor het onder controle houden van je gewicht. Ook wanneer je wilt afvallen op een gezonde en natuurlijke wijze!

7. Voorkom spataderen

Trampoline springen kan helpen bij het voorkomen van spataderen. De intervaltraining stimuleert de zogenaamde ‘spierpomp’. De spierpomp helpt het bloed vanuit de benen terug naar het hart te pompen en opnieuw van zuurstof te voorzien. Hierdoor komen spieren en aderen niet in beknelde situaties terecht.

Let op: Jumping fitness is niet geschikt voor hartpatiënten en zwangere vrouwen in trimester 1 en 3. In trimester 2 zou het eventueel mogelijk zijn met goedkeuring van een arts, maar dit adviseren wij niet.